Марица (Пловдив) записа четвърта поредна победа в "А" окръжна група, след като победи като гост Евроколеж с 1:0.

Единственото попадение падна в 70-ата минута, а негов автор беше Християн Христов след 50 метров спринт. Преди попадението на "жълто-сините" капитанът на Евроколеж Георги Куртев изпусна дузпа, а попадение на Николай Харизанов беше отменено от съдията Георги Кабаков.

Гостите показаха по-голямо желание за победа и заслужено си тръгнаха с трите точки.

През първата част и двата отбора играха равностойно, но първи положение създадоха домакините от Евроколеж. В 30-ата минута Георги Куртев триково от фаул изведе зад защитата Вранчев, но защитникът не можа да отклони топката в мрежата на Иванов, пише plovdiv24.bg. В 45-ата Караилиев беше изведен сам срещу Александров, но би встрани от лявата греда в аут.

През втората част домакините се хвърлиха напред и оставиха много празни пространства на "маричани" за контраатаки. В 49-ата минута Георги Куртев беше фаулиран в наказателното поле. Съдията Георги Кабаков отсъди дузпа, но капитанът на домакините тресна напречната греда. Осем минути по-късно Куртев центрира пред вратата на Марица, Николай Харизанов с глава вкара, но страничният съдия маркира засада.

До края на мача Марица направиха няколко контраатаки, като при една от тях в 70-ата мин Христов получи избита топка от корнер в центъра на терена, пробяга 50 метра и вкара в далечния ъгъл на Александров за 0:1.

След срещата Марица е едноличен лидер в групата с 12 точки и 12:0 голова разлика, а Евроколеж е на 5-ото място с 6 точки и мач по-малко.

Останалите резултати от групата:
Сокол (Долни Воден) - Сокол (Пъдарско) 3:3
Житница - Чернозем 1:2
Атлетик (Куклен) - Тракия (Стамболийски) 1:0
Секирово (Раковски) - Спортист (Голям чардак) 3:2
Вихър (Белозем) - Кричим 1:0
Борислав (Първомай) - Марица (Маноле) 1:0
Сокол (Марково) - Калояново - отложен