Звездата на Левски (Лом) Мариян Огнянов отвърна на ръководството на клуба и разкри своята гледна точка за прекратяването на договора му.

От клуба обявиха, че причината е "поредица от действия от негова страна, довели до влошаване на обстановката в отбора".

Ето отговорът на Мариян Огнянов:

Не знаят. Не могат. Но искат.                               
Така бих нарекъл латиносапунката, в която участвах до онзи ден. Латиносапунката продължава, но без мое участие вече. След, като управителния съвет взе решение да ме  освободят. Управителен съвет съставен предимно от местни бизнесмени. При цялото ми уважение, но хора, които си нямат понятие от футбола. Единственият човек, който се опита да ме подкрепи беше (забележете жена). Наталия Стефанова, Благодаря ти. 

Трябва да отбележа, че за мен нещата с Левски Лом бяха приключили  още преди месец и половина Когато споделих, че не ми харесва ситуацията в клуба. Но тогава ми беше отказано от президента на клуба да си прекратим взаимоотношенията. След освобождаването на Емил Велев, президента поиска от мен да се върна и да МУ ПОМОГНА. Върнах се НЕ заради него, а заради част от момчетата в отбора, заради хората в града, и разбира се както по горе писах, имах действащ договор.. 

Поводът за освобождаването ми беше, че се скарах на младото вратарче, което ме репликира на тренировка. Момче, което взеха преди няколко седмици по настояване на  треньора. Та това момче, който нито ми е на годините, нито ми е на мачовете, тръгна да ми отговаря. Аз избухнах  за първи път в моята кариера и казах някои неща,за които съжалявам. Разбира се, не се стигна до нищо по сериозно. Напуснах просто тренировката. В едни други времена по-младите уважаваха и имаха респект към по-опитните футболисти. Трябва да отбележа, че за една година в отбора,нямах проблем с нито един  футболист. Бях афектиран от мача ни във Варна и от резултатите от началото на сезона. Грешките ми сигурно са много. Но най-голямата е, че взех много на присърце клуба. Исках много Лом да има  боеспособен отбор.Да се доближим поне малко като организация и начин на работа до другите отбори и градове. Аз и част от сегашния отбор си дадохме здравето, енергията и сърцата за да го има този отбор в професионалния футбол. Защото този отбор, ако не беше спечелил първото място във В група, силно се съмнявам, че щеше да го има на картата..

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Аз обаче не си правя илюзии, че бях  освободен само заради това. Бях освободен заради младия треньор. Или по-скоро, заради това, че на мача във Варна казах, че е объркал мача. След като до 70 мин водихме в резултата, той реши да направи смени. Едно от обясненията му бяха, че (забележете) противниковият треньор бил направил 3,4 смени и той трябвало да реагира по някакъв начин. Крайния резултат го  знаете сигурно. Той не обърка само този мач. След загубата от Септември даже не излезе и да говори пред Диема спорт. Прати помощник треньора. Нямал какво да каже.

Та този треньор,който е на 34 години след мача във Варна на няколко пъти ми каза да внимавам, понеже не съм знаел какъв характер е. Треньор, на който Левски Лом му е втори мъжки отбор в кариерата. При цялото ми уважение към треньорската професия, но за пръв път срещам толкова високомерен треньор в кариерата си дотук, а съм работил с най-големите треньори на България, за последните 20 години. Станимир Стоилов, Илиян Илиев, Любо Пенев, Ясен Петров да не изреждам всички.. Такова чудо не е било.

Въпреки всичко Успех на Левски Лом! В който обаче се съмнявам, тъй като знам, как се взимат решенията в клуба. Но за това по нататък.. И понеже вчера беше 15 ти септември. А Левски Лом в момента е училище за треньори и футболисти. 

Попътен вятър и успешна учебна година.