Футболистът на "Левски" Мариян Огнянов заяви пред БЛИЦ, че не той е катастрофирал, а брат му. По-рано днес стана ясно, че 23-годишният играч е потрошил новата си кола след нощен запой в родния си град Лом.

"Пълна измислица са нещата, които прочетох. Не е вярно, че аз съм карал колата. Брат ми катастрофира. Блъсна я в оградата на комшиите и ми се обади да отида да я преместя. Много се беше уплашил и не знаеше какво да прави. Беше пиян, няма книжка. И аз имам вина, но откъде да знам, че така ще стане. Бях на рожден ден и той ми се обади към 3 часа да отивам бързо при него. Трябваше да прибера колата в нас. И точно, когато седнах зад волана, пристигнаха полицаите", разказа Огнянов пред БЛИЦ.

Юношата на "Левски" добави, че преди две седмици е взел шофьорска книжка и си купил "Ауди А4" от лизингова компания. По-малкият му брат обаче нямал такава. И двамата били употребили алкохол във въпросната нощ, в която станала катастрофата.

"Бях пиян, не го крия. Ходих на рожден ден на един приятел. Опитах се да обясня на полицаите, но не ми повярваха. Едната комшийка им се обадила, като чула удара в оградата. Доброволно дадох алкохолна и кръвна проба", каза Огнянов, който подозира комшиите, че са го натопили: "Излязоха отвън, когато дойдоха полицаите. Явно нещо са ме нарочили. Комшийката, която извика полицията, мислела, че я крадем. Пълни глупости, много съм огорчен. Явно мразят мен и семейството ми."

"Най-лошото е, че сега за всичко аз съм виновен, тъй като съм дал колата на брат ми, а той няма книжка. Какво да му се карам? Говорих му много, но какво можем да направим. Няма как да върнем нещата назад. Гадното е, че за втори път уронвам престижа на "Левски". А не искам да бъде така. Малшанс, нямам късмет... Осъзнавам, че съм допуснал грешки, но вярвам, че мога да се реванширам и да дам много на клуба", добави Огнянов, който чака шанс от треньора Николай Костов през пролетния полусезон.

"Не, треньорът не ми е звънял. Говорих с администратора. Поднасям извинения на ръководството на "Левски". Наистина страшно много съжалявам, че се забърках в това нещо. Дано най-после кариерата ми тръгне нагоре", пожела си Мариян Огнянов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ