Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Мариян Огнянов определи престоя си в клуба като свое лично "футболно прераждане". 26-годишният халф навъртя 3 години с жълто-черната фланелка след присъединяването си към тима в началото на 2012-а, когато се раздели с родния си "Левски".

Плеймейкърът на "канарчетата" взе участие в тържеството по случай 103-годишнината на клуба заедно със съотборниците си Йордан Христов, Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев, и легендите Динко Дерменджиев, Петър Зехтински и Иван Занев. В края на вечерта Мариян даде кратко интервю пред клубната телевизия, в което говори за ролята на "Ботев" в неговата кариера, потенциалът на отбора, воден от Петър Пенчев, както и за очакванията си за важния мач с ЦСКА. Огнянов, който пропуска двубоя поради наказание, призова дори феновете без билети да бъдат в Коматево за решителния сблъсък, който е в неделя от 15:30 часа.

"Дойдох в "Ботев" с очакванията да влезем в "А" група. Оттогава се промених доста. Надявам се през тези години да съм помогнал на отбора, а и да продължа да помагам. Всички искаме "Ботев" да върви във възходяща линия. В Пловив се преродих за футбола. Открих себе си като човек. Много съм благодарен на "Ботев", коментира Огнянов.

"Много ме е яд, че пропускам мача с ЦСКА. За първи път пропускам среща заради картони. Това ще го коригирам. Очаквам да победим. Спечелихме срещу Локомотив (ПЛовдив), което може би ще се помни дълго. Това ни дава самочувствие преди мача с ЦСКА. Вярвам на момчетата, мисля, че те ще се справят", добави Огнянов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015