Бразилският играч на Етър Ели Маркес се тупа в гърдите, че е чужденецът, който е участвал с най-много различни отбори в "А" група. Както е известно, бившият футболист на ЦСКА пристигна на стадион "Ивайло", след като се раздели с Локомотив (Пловдив). В Етър той се събра със сънародниците си Луис Едуардо, Бето и Нерилон Ферейра Де Оливейра.

„Аз съм единственият чужденец, играл в „А“ група със 7 различни отбора – Беласица, ЦСКА, Черно море, Славия, Светкавица, Локо (Пд) и Етър", похвали се за постижението си Ели Маркес.

"Най-добре съм се чувствал с Черно море. Отидох в Локо (Пд), играх срещу Витес, но знаете какво стана там. Накрая дойдох тук, чувствам се щастлив. Надявам се да направим добро първенство. Срещнах тук хора с амбиция, искам да бием във всеки мач и да вървим нагоре. Тук сме четирима бразилци, с Бето и Луис се познаваме още от Бразилия. Това е добре както за нас, така и за Етър, защото се разбираме. Там бяхме шампиони на щата Минейро с отбора на Социал. Черно море ми даде много, но на терена ще направя всичко, за да ги победим. Излизам срещу тях, но аз съм от Етър. Обличам виолетовия отбор и излизам в събота само за победа“, каза още Ели Маркес преди двубоя от 2-ия кръг на "А" група.

Етър приема Черно море в събота от 18:00 часа на стадион "Ивайло".