Един от лидерите на ЦСКА в последните няколко сезона Маркиньос мина медицинските прегледи в бъдещия си клуб Анортозис. Кипърските медии съобщават, че бразилецът е пристигнал вчера в Ларнака, след което е бил подложен на изследвания. Резултатите от ядрено-магнитния резонанс ще станат ясни днес, когато играчът официално ще подпише договора си. Маркиньос ще парафира за срок от 3 години с Анортозис, чийто треньор е Станимир Стоилов.

Според изданията на Острова на Афродита ЦСКА ще получи една част от трансферната сума при оформяне на сделката, останалите пари ще бъдат превеждани всеки месец на няколко вноски. Цялата сума за продажбата на Маркиньос е около 300 хиляди евро, като се очаква в касата на “червените” сега да постъпят 30-40 хиляди, горе долу толкова, колкото кипърците предлагаха, за да вземат под наем играча. Отдаване под наем обаче не влизаше в плановете на ръководството на ЦСКА и двата клуба стигнаха до договорка за трансфер.

Бразилецът ще бъде картотекиран за Третия квалификационен кръг на Лига Европа, в който Анортозис играе с македонския Работнички (Скопие). Станимир Стоилов обаче едва ли ще може да използва халфа за първия мач, който е след три дни. Маркиньос ще бъде готов евентуално за реванша на 4 август.

“В последните няколко дни в Холандия започнах да тичам, на път съм да преодолея контузията”, заявил бразилецът пред журналистите в Кипър. Добрата новина за Стоилов е, че Маркиньос е провел почти цялата лятна подготовка в ЦСКА и може да го включи в състава без притеснение.

“Той може да играе еднакво добре навсякъде в халфовата линия, като дефанзивен полузащитник, в центъра, както и зад нападателя”, добавя Мъри Стоилов./БЛИЦ