Пирин (Благоевград) е на път да направи трансферна бомба ден преди официалното представяне на тима. "Орлетата" ще се подсилят с бразилеца Маркиньос. Днес бившият футболист на ЦСКА бе на преговори на "Дъбравска 1", а утре най- вероятно ще подпише договор с Пирин, информира struma.com.

33-годишният халф игра у нас първо в Беласица (Петрич), където пристигна в средата на 2005 г. След това премина в ЦСКА, а през 2011 подписа с Анортозис. Маркиньос игра и в китайския Чангчун, след което носи екипа и на Локомотив (София), за да се завърне отново в ЦСКА. Има пет мача за националния отбор на България.

Истинското име на бразилеца е Маркош Антонио Малашиас Жуниор, но е по-известен като Маркиньос. Tази вечер опитният играч ще направи първа тренировка с "орлетата" под ръководството на наставника Неделчо Матушев. Както е известно, вчера Пирин победи "Левски" с 2:0 в контролна среща в Самоков.

В събота "орлетата" ще представят тима пред феновете си на ст. "Христо Ботев", като срещат в двубой Ганджасар Капан от Армения. Мачът е с начален час 19:00.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015