ЦСКА е напът да продаде Маркос Маркиньос на турския Самсунспор, разбра БЛИЦ. Двата клуба почти са постигнали съгласие относно цената на бразилеца. Тези дни и новият треньор на тима Владимир Петкович е одобрил офанзивния халф. Очаква се най-късно до края на седмицата ръководството на Самсунспор да изпрати официална оферта до Борисовата градина за привличането на Маркиньос.
 
Интерес към новия национал на България има и от друг турски отбор – Ескишехирспор, но според запознати Самсунспор подготвя далеч по-добро предложение.
 
Маркиньос е запознат с интереса на турците. Ако офертата бъде изпратена, той ще започне преговори за личните си условия.
 
Самсунспор игра през миналия сезон във втория ешалон на Турция, но успя да се завърне в елита. Босовете на клуба веднага вдигнаха парите са лятната селекция, като преди това привлякоха за треньор Петкович, който водеше швейцарския Йънг Бойс. Целта на “червените светкавици”, каквото е нарицателното име на тима, е да класира в шестицата през новото първенство.
 
БЛИЦ припомня, че в Самсунспор са играли Георги Иванов-Гонзо, бранителят Йордан Петков и бившите футболисти на ЦСКА – защитникът Ибрахима Гай и вратарят Деян Максич. Треньор на тима е бил и миналогодишният наставник на “червените” Гьоре Йовановски, който преди дни пое националния тим на Бангладеш.