Новото попълнение на Пирин (Бл) Маркос Маркиньос даде интервю пред „Меридиан Мач”. В него той говори и за доскорошния си клуб ЦСКА.
 
„Жалко е това, което се случи с ЦСКА. Не се изненадах обаче, когато научих, че отборът отива във „В” рупа. През последните месеци виждах какви ги вършат някои хора. Не ме питайте за имена, няма да ги назова. Не им прави чест да разбиват един славен клуб. Тъжно е, че толкова голям отбор ще играе при аматьорите. Имаше хора, които можеха да не допуснат това, но явно интересите им са били другаде”, твърди Маркиньос.
 
Той коментира и другия си бивш отбор – Локомотив (София), който последва съдбата на ЦСКА.
 
„Локомотив има по-малко задължения от ЦСКА, но и пропадна като „червените”. Явно и там нещата не са били наред. Вече няма какво да се направи. Дано бъдещето донесе добри дни в „Надежда”, добавя бразилецът с български паспорт.
 
„Никой от ЦСКА не ме потърси. Чух се единствено с домакина бай Добри. Имам да получавам няколко заплати, но не съм мислил как да действам. Първо ще се опитам да говоря с шефовете и дано се разберем. Едва след това може да се стигне до ФИФА. Мога да отстъпя от парите, които ми дължат, но и те трябва да направят нещо за мен. Готов съм на определени компромиси в името на ЦСКА”, казва още Маркиньос.