Бившият футболист и шеф в Локо (Сф) Георги Марков-Рендето избухна срещу новите собственици на столичните "железничари". В момента Рендето е спортен директор на "Ботев" (Пд) и е доволен от работата си при "канарчетата". Според него от организационна гледна точка между Локо и "Ботев" не може да има и база за сравнение.

"Бързо взех решението да дойда тук. "Ботев" е дал много на кариерата ми на играч. Обичам този клуб. Няма база за сравнение между "Ботев" и Локо. Тук се работи по-лесно и по-добре. Собствеността е ясна, знае се кой кой е. В Локо от години не се знаеше кой е собственик на стадиона, на базата. Там имаше и проблеми с финансирането, каквито в "Ботев" няма. Е, не сме с неограничени възможности, но всичко се плаща редовно и навреме", коментира Марков преди да се спре върху фигурите на новите собственици на Локо Петър Касев и Кирил Льосков.

"Не знам откъде се появиха тези двамата. Как въобще им дойде на акъла да стават собственици на футболен клуб, а да нямат и два лева в джоба? Кристиян Добрев беше събрал добри футболисти и нелош отбор, а идват тези двамата и го уволняват. Назначават някакъв си Аспарухов. Как става това, нямам обяснение. Сигурно ги правят тези назначения по кафенетата", добави Марков  в интервю за "7 дни спорт".

"Двама анонимници натрупаха известност покрай съсипването на Локомотив", още по-краен в оценката си пък беше последният капитан на тима Васил Велев пред Канал 3.

"Тези двамата доунищожиха и остатъците от Локо. Свалям шапка на Кристиян Добрев, че се опита да се пребори с тях", каза Велев.