Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков увери, че клубът е в сигурни ръце. Бившият национален селекционер изрази оптимизъм за бъдещето на "армейците".

"Оптимист съм за бъдещето на ЦСКА. Клубът е в сигурни ръце в лицето на мен и на треньора Янев. Сериозни и отговорни хора сме. Вярвам, че ще продължим по пътя, по който сме започнали", заяви Марков на пресконференцията преди старта на зимната подготовка на "червените'.

"Не съм убеден колко се намаляват и се увеличават дълговете. Чета какво ли не в пресата. Единият ден дълговете са с 10 милиона по-малко, на следващия пък станали с 10 милиона повече. Няма точна информация, която да коментираме. Ще има информация, когато синдикът определи задълженията точно какви са. В момента няма как да коментираме този въпрос, защото няма пълна яснота. Синдикът работи и чакаме да свърши работата си до край. Чак тогава ще има яснота дали ще се върви към оздравяване на клуба или ще се прибегне към другите варианти", обясни Пламен Марков.

Шефът в ЦСКА коментира и казуса с Литекс, като изрази позиция, че "оранжевите" трябва да останат в "А" група. "Не мисля, че ЦСКА може да зависи от бъдещето на Литекс, защото това са два отделни клуба. Доколкото знам Изпълкомът се събира на 13-и и тогава ще има становище. Моето лично мнение е, че Литекс трябва да остане в "А" група. Ако бъде изваден, ще намалеят грандовете, и това ще е лошо за футбола. Литекс е водещ отбор в България. Формира млади играчи, продава в чужбина. Гръбнакът на националния отбор е формиран в голяма степен от тези играчи. ЦСКА в момента е в аматьорския футбол. Нашето място също е в елита. "А" група не е същата без ЦСКА", коментира Марков.

"Бих задал следния въпрос - Дисциплинарната и Апелативната комисия какви функции имат? Дали ние се чувстваме ощетени? Не бих казал. Просто става дума за хора, които не уважават собствените си правилници и наредби и това се потвърждава доста пъти в годините. Няма значение дали одобрявам това, което става в българския футбол. Важни са резултатите, които са най-точният критерий. Факт е, че българският футбол като класиране е доста зле. И клубните и националния отбор не се развиват добре. В този смисъл аз от дълги години критикувам, говоря, но имам малко съмишленици. Преди години, когато започнах с тези критики, бях прав за жалост. Не се прави нищо, за да се развива футболът ни. Моето мнение е последователно и аргументирано. Оценката ми е негативна", изказа се Марков за БФС.

"Това е мое лично мнение и не ангажирам ЦСКА с него. Мнението на ЦСКА, естествено е важно като клуб. Ние в момента изтърпяваме сериозно наказание с достойнство - играем при аматьорите, без да се оплакваме. Отборът се развива, така ще продължи и през пролетта", добави шефът при "червените".

"Позицията на ЦСКА не мисля, че е различна от моята. Законите трябва да се спазват. Отборът се намира на това място заради предишните управници на клуба", каза Пламен Марков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА