Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков е оптимист за крайния изход от сблъсъка с белите в неделя, съобщава „Тема спорт”.

"Столичното дерби със Славия има специален заряд. В тези мачове преобладават твърдите единоборства. Имаме доста опитни играчи. Ще гоним победата, тъй като имаме за цел да се представим далеч по-добре от миналия сезон. Затова обаче трябва да бием на "Овча купел" и вярвам, че ще го направим.

Славия са стойностен отбор. От доста години насам дербито не е било с толкова голямо значение. Те са в поредица от няколко мача без загуба и ние също. Традиционно са неудобен съперник за нас. Играем трудно на техен терен. Време е да прекратим лошата си серия там и да вземем трите точки. Мисля, че няма с какво толкова да се изненадаме.

В състава си имаме доста бивши футболисти на Славия - Даниел Пеев, Антонио Павлов, Георги Христов и Атанас Борносузов. Няма какво да им се плашим. Да не са Барселона или Реал (Мадрид)? Отиваме, бием и си тръгваме", каза Марков.

Той добави, че Локомотив (София) ще гони класиране в челната петица.

"Забравихме ужаса от миналия сезон. Сега целта ни е да се върнем където ни е мястото. Не сме отбор за средата на класирането, а далеч no-нагоре. През този сезон трябва да сме най-малко в петицата. Това е целта ни. Ще гоним класиране в Европа, но в момента конкуренцията за челото е доста голяма.

За евротурнирите се борят още ЦСКА, Славия, Левски, Лудогорец, Ботев (Пд) и Литекс. Така че няма да е никак лесно. Но ние ще се хвърляме здраво в мачовете, пък ако и късметът е с нас, ще стигнем до така желаното връщане в Европа", завърши бившият защитник на Локомотив.