Новият старши треньор на Етър Мартин Дойчев официално пое „виолетовите“ и от вчера вече води заниманията на отбора. Негови помощници са Илиян Киряков и Румен Русев.

„Повечето от футболистите познавам отпреди и имам представа за качествата им. С други от тях тепърва се запознавам в хода на работата. Най-важно е сега да направим селекцията, в следващите дни трябва да избистрим основния състав за първенството. Първата ни контрола е в петък от 18:00 часа в Ловеч срещу втория отбор на Литекс. Както вече казах, идвам в Етър с вярата, че заедно ще вървим нагоре“, заяви Мартин Дойчев пред Sport-vt.

Защитникът Емил Грозев, за когото БЛИЦ съобщи вчера, че се е присъединил към подготовката на ЦСКА, си тръгна от "Ивайло", но ако не бъде одобрен за "Армията", не е изключено да се върне в Етър.

Новият треньор Мартин Дойчев обаче ще търси централен защитник, преди това се раздели и с Милчо Макенджиев. Младият вратар Ивайло Петков пък е заминал за Академик (Свищов).

"Виолетовите" днес заминаха в 9 часа на тренировка в Самоводене. Сутрин тимът води занимание там, а следобед – в Дебелец. Преди тренировката новият шеф в клуба Бончо Генчев почерпи всички футболисти и служители. Бронзовият медалист от САЩ`94 днес има рожден ден, навършва 51 години, като получи поздрави и пожелания за здраве и успехи от всички на стадион „Ивайло“.