Бившият национал Мартин Кушев бе представен от Венци Стефанов официално като треньор на Славия на първата лятна тренировка на отбора. Нападателят, който в четири етапа от кариерата си е носил бялата фланелка, прави своя дебют като наставник.

„Пожелавам си успех и се надявам в края на този сезон да имаме купа и медал. Галин Иванов остава в Славия. Атанас Дреновички се връща от Лудогорец и съм много доволен, че Живко Желев ще играе при нас. Димитър Воденичаров също е доказал качествата си. Най-много ще привлечем още 2-3 състезатели. Искам нормална група, с която да работя, а не 30-35 човека”, бяха първите думи на Кушев като треньор.

През пролетта Галин Иванов бе преотстъпен на Арминия (Билефелд), но отборът изпадна от Втора Бундеслига и договорът бе прекратен. Интерес към атакуващия полузащитник имаше от "Левски".

„Надявам се, че с много работа и добър колектив ще бъдем фактор в шампионата. Ще променя манталитета на футболистите с индивидуални разговори и много работа”, добави бившият нападател.

Негови асистенти са Йордан Петков, Владимир Иванов, Наско Желев и Валентин Захариев.

Славия ще има два лагера – в Банско и Боровец. Засега са уредени контроли с Локо (Пд), Черно море и Банско.

Подробности за лятната подготовка тук