Настоящият нападател на Славия Мартин Кушев почти сигур­но ще се откаже от активната си карие­ра през лятото. Той възнаме­ряваше да направи това в тима на Амкар (Перм), но от там отказаха да продължат догово­ра му и голмайсто­рът се завърна в „Овча купел" през януари. Кушев въз­намеряваше да стане треньор в бившия си руски клуб, но то­ва не се случи и той ще започне занаята при „белите".

Като за начало Кушев ще влезе в щаба на Емил Велев след края на сезона, а за в бъдеще той може до­ри да стане и старши треньор на най-ста­рия столичен клуб. Както е известно, в момента в Славия работят двама от най-значимите фут­болисти на отбора през последните го­дини - Здравко Здравков (треньор в ДЮШ) и Владимир Иванов - Фугата (част от щаба на Емил Ве­лев).

Все пак има вари­ант Мартин Кушев да продължи фут­болната си кариера и след края на сезона, но това ще се случи, ако Славия успее да се класира по няка­къв начин за евротурнирите. За целта „белите" трябва да спечелят Купата на България или да запишат поне 10 побе­ди до края на сезона.