Нападателят на националния ни отбор Мартин Петров даде пресконференция за медиите в хотела в Правец. На брифинга трябваше да присъства и Валери Божинов, но той бе на кръщенето на сина си.

“Условията на лагера, които са ни предоставени, са повече от прекрасни, всичко е на топ ниво, атмосферата в отбора е добра. Остава ние да си свършим работата на терена. Най-важното е да се класираме, друго по-важно от това няма. Досега бяха контроли, пробни схеми, но вече идват важните мачове, в които трябва да търсим резултатите.

Първият ми мач с Англия не искам да си го спомням и даже не си го спомням”, каза Мартин, спомняйки си за дебютния си двубой с екипа мъжкия национален отбор. На 9 юни 1999 година Марто бе част от тима ни, който направи 1:1 в София в последната среща на Христо Стоичков. Мартин Петров първо бе повикан в младежкия национален тим, но по спешност бе взет при мъжете. Крилото влезе на мястото именно на Камата, но само няколко минути след това получи червен картон и напусна със сълзи на очи.

“Англия има качествен състав и не смятам, че един, двама или трима отсъстващи ще окажат някакво влияние. Наистина отсъстват големи звезди, но видяхме тяхното представяне на Световното. Мисля, че младите момчета, които са повикани на техните места, ще искат да се докажат не на 100%, а на 200% и да заслужат мястото си в отбора. Въобще не смятам, че тази липса на тези единици в техния състав ще окаже някакво влияние”, допълни нападателят.

“Няколко пъти съм казвал, че трябва да стъпим здраво на земята и да гледаме какви са ни възможностите, а не да има някакви свръхочаквания. Отиваме, играем с Англия и започваме квалификациите с много равностойни отбори. Не трябва от една среща да се правят трагедии, ако загубим или пък ако спечелим, да не се мисли, че едва ли не вече сме световни или европейски шампиони. Излизаме със самочувствие, без страх от това, да покажем нашите възможности. Не се съмнявам, че ще имаме и нашите шансове, стига наистина да се възползваме от тях”, завърши Петров./БЛИЦ