Този четвъртък (22 май), на стадион „Академик“ в София ще се проведе столичният полуфинален кръг на Каменица Фен Купа 2014. И тази година пътят към "Маракана" минава през Фен Купа, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие - мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро. Официалното откриване на турнира започва в 19:00 часа и ще бъде дадено лично от председателя на Български олимпийски комитет, г-жа Стефка Костадинова, придружена от легендарния футболен треньор и дългогодишен приятел на турнира - Димитър Пенев. Сред официалните гости ще бъде любимият на всички български фенове футболист Мартин Петров, както и редица други обществено значими личности от София и региона. Водещи на турнира ще са познатите на всички фенове Иво Райчев и Мишо Дюзев, а като гост коментатор ще се изяви емблематичният спортен журналист Томислав Русев.

В борбата за определяне на следващите двама претенденти за Маракана ще се включат 64 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 400 отбора от София-град и София-област. Сред участниците ще бъдат и още два специални тима - в традиционния демонстративен мач след откриването в четвъртък един срещу друг ще се изправят „Отборът на Сърцето”, съставен от популярни представители на българския шоу бизнес и сборен отбор на журналисти.

С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който ще се проведе от 18:30 часа в събота (24 май). Веднага след края му, около 19:00 часа, новите регионални шампиони на София ще бъдат обявени и наградени на специална церемония.