Националът Мартин Петров ще отсъства още десетина дни от терените, след като е получил нова контузия на една от тренировките на Манчестър Сити. Българинът е напуснал по-рано заниманието, след като се е оплакал от разтежение на бедрен мускул. Това поставя под въпросителна участието на Марто в световната квалификация на България с Италия. Срещата на "трикольорите" със "скуадра адзура" е на 11 октомври на стадион "Васил Левски" в София.

Както е известно, Мартин Петров пропусна срещата на националите с Черна гора в Подгорица, завършила 2:2. Той страдаше от травма в коляното, което го извади от строя и за клубния му тим Манчестър Сити.

Днес ”гражданите” гостуват на Омония в мач от първия кръг на турнира за купата на УЕФА, като на заминаване за Кипър мениджърът на Сити Марк Хюз потвърди, че има нов проблем с Марто и затова не го е включил в групата.

”Мартин Петров беше много близо до завръщане, но почувства леки болки в бедрото. Моментално му направихме прегледи и се оказа, че ще е извън терените още около седмица. Дано се възстанови по-скоро”, сподели Хюз.