Нападателят на Левски Валери Божинов и спортният директор на Локомотив (Пловдив) са потвърдили участието си в тържествата по повод 100-годишния юбилей на Ботев (Враца). Двамата ще бъдат част от отбор, сформиран от Мартин Петров за кулминацията на празника, пише „Конкурент“.

Демонстративният двубой ще противопостави звездата формация на бившия играч на Сервет, Волфсбург, Манчестър Сити и Атлетико (Мадрид) срещу тим, селектиран от Сашо Ангелов с футболисти, играли за Ботев през сезон 2010/11 и 2018/19.

За селекцията на Мартин Петров своята дума са имали и феновете, които са пожелали с екипа на Ботев на терена да излязат Валентин Илиев, Валери Божинов и още куп родни футболни звезди.

Клубът от Враца ще отбележи един век от своето съществуване в събота (4 септември). Тържеството ще е на стадион „Христо Ботев“ от 17:30 часа. Поканени са легендарни футболисти, треньори, ръководители, деятели и гости.

100-те най-велики личности, сред които бившите футболисти и треньори Георги Каменов, Николай Пенков, Илия Вълов, Цветан Йончев и др., ще бъдат наградени за огромния си принос към клуба.

Шоуто също е гарантирано. Ще се проведат три футболни срещи. В едната съперници ще бъдат настоящият представителен тим и състав от детско-юношеската школа. После в двубой ще излязат селекциите от 80-те години на ХХ век (в която изпъкват имената на Илия Вълов, Валери Греков, Тодор Гарев, Илия Войнов, Цветан Данов, Емил Маринов и др.) и от 90-те години (с Валентин Станчев, Георги Антонов, Чавдар Атанасов, Светлин Симеонов, Ивайло Димитров и др.).

От клуба са изпратили официални покани до ръководството на БФС и Министерството на младежта и спорта. Ще има и много изненади за феновете.