Юношата на ЦСКА Мартин Тошев мечтае някой ден да се завърне на "Армията", откъдето тръгна за големия футбол. 21-годишният нападател наскоро се раздели с Черноморец (Бургас), след като на "Лазур" решиха, че няма да разчитат повече на него, както и на още няколко от играчите си. В интервю за БЛИЦ Тошев сподели, че е огорчен от случка между него и Димитър Димитров и дори обвини Херо в лъжа.

- Марто, къде те откриваме и вече не е ли ясно бъдещето ти?
- В момента съм при родителите си. Тренирам самостоятелно и очаквам развитие за бъдещето ми. Мениджърът ми движи нещата. Още няма нищо официално.

- В каква посока поемаш? Може ли да те видим отново с екипа на ЦСКА?
- Не искам да говоря за нищо конкретно. Но ЦСКА винаги ми е на сърце. Винаги бих се върнал в родния си клуб.

- Търсил ли те е някой от ЦСКА?
- Не желая да изпадам в подробности. Все още нищо не е сигурно.

- Как се стигна до раздялата ти с Черноморец?
- Много не ми се говори на тази тема. Не искам да коментирам нищо около раздялата ми с тях. Сами виждате какво става, така че можете да се досетите за какво намеквам.

- Какво се случи всъщност? Не само ти, а и още няколко играчи бяхте обявени за ненужни от Херо? Кое го е подтикнало да вземе това решение?
- Не ми се говори за напускането ми, каква е причината и какво е станало. Но смея да твърдя, че постъпката им спрямо мен и другите момчета не беше изобщо правилна.

- Защо? Какво ви причиниха?
- Моят приятел Жоро Андонов наскоро разкри какво стана. С него тренирахме заедно, но аз изкарах късмет, че се махнах рано и не продължих да тренирам по този начин. Но наистина не искам да коментирам тази тема. Не желая да ги коментирам. Всеки си отговаря за постъпките.

11_3.jpg

- Херо казвал ли ти е, че не те желае повече?
- Разговаряхме преди Нова година, когато вече се бях възстановил след двете операции. Но не мога да кажа какво ми каза, защото впоследствие се оказа, че е лъжа.

- Обиден ли си му?
- Големи хора сме, няма място за сърдене и обиди. Но начина, по който се развиха нещата, не е нормален. Аз му желая всичко най-хубаво и по-скоро да се оправи. Здравето е преди всичко. На никого не мисля лошото за разлика от някои хора.

- Ръководството на Черноморец ли ти плати двете операции?
- Да, бяха коректни. А и са длъжни да го направят, защото аз съм техен футболист. Загубих цяла година, много лоша за мен. Надявам се 2012-а да е успешна и най-вече да съм жив и здрав.

- Коя случка от юношеските ти години в ЦСКА ще остане завинаги в спомените ти? 3_5.jpg
- Имам много незабравими изживявания в ЦСКА. Не само като юноша, а и с мъжкия отбор. Никога няма да забравя, когато на 17-годишна възраст вдигнах Суперкупата на България. Бихме Литекс с 1:0 на "Васил Левски" (б.а. - през 2008 година). И сега настръхвам като си спомня този миг. Тогава влязох на смяна, заменяйки Неи малко преди края. Това ми е първият медал в професионалния футбол. Спечелих го на 17 години, с което много малко момчета в България могат да се похвалят. Благодарен съм на Димитър Пенев, най-големият треньор, той ми даде шанс и ме повика при мъжете в ЦСКА.

- Постоянно си свързван с различни манекенки, сега коя е дамата до теб?
- Може да се каже, че вече съм сам. А относно свързването ми с манекенките имаше много спекулации. Изписа се какво ли не. Много от нещата не отговаряха на истината. Но вече всичко е история. Гледам напред.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ