Бившият нападател на ЦСКА Мартин Зафиров се изказа доста крайно по повод непрестанните крити към играта на националния отбор. Той заяви, че у нас едно табло за стадион не можем да направим, а очакваме да победим Хърватия и Норвегия.

"Чух много критики и на мен ми е интересно какво ни учудва, че сме паднали от Норвегия. Кое ни е на равнището на тях? Да не би базите, стадиона, футболистите ни, които играят в чужбина, да са на по-високо ниво? Има един стадион и табло, които ни подариха. И ние ще се сравняваме с Норвегия? Едно табло не можем да си направим. Защо критикуваме по треньори, футболисти и т.н.? И накрая защо не бием Норвегия? Ако продължаваме в същото темпо абсолютно никой няма да се учудва на поражение от Норвегия. Смяната на Любо Пенев в никакъв случай няма да реши проблемите", заяви Зафиров, който взе участие в благотворителния мач между ветераните на "Левски" и ЦСКА, завършил 7:7.

Запитан на въпрос как можем да изплуваме от дъното на футболната карта, той отговори: "Въпросите да решаването на проблема към едни други хора, какво им викат там Изпълком ли, какво? След загубата от Норвегия веднага излязоха и започнаха да плюят, но повечето не са забили един пирон, един терен не са направили. Казвам – не всички, а повечето. Иначе даваме акъли и веднага скочиха. Нямаме юноши, защото нямаме бази. Няма къде да ги тренираме тези деца, ако не са частниците. Съвсем няма къде да играем, но трябва да бием Норвегия. Няма как нивото на Левски и ЦСКА да е толкова ниско и да има силен национален отбор", добави Зафиров, цитиран от НЮЗ7.

Зафиров коментира и предстоящото дерби между "Левски" и ЦСКА, което ще се играе на 25 октомври. "Мисля, че ЦСКА ще празнува поредната победа в дербито другата седмица. Моментното състояние на двата отбора не им прилича, но в този сблъсък винаги има заряд, който винаги ще е интересен, без значение формата на двата отбора. Който какво иска да си мисли и приказва, но ЦСКА и Левски винаги ще остане най-интересното дерби в България", завърши братът на Адалберт Зафиров.