Вкаралият единственото попадение за успеха на България с 1:0 в контролата срещу Кипър Мартин Петров се изнерви след мача, тъй като според него победата си е победа и няма значение дали срещата е официална или приятелска.

"Какво като е контрола, не мога да ви разбера въпроса. Ако бяхме паднали, какво щяхте да кажете", тросна се Марто на журналистите.

"Важна контрола беше. Сега очаквам повече позитивизъм. Все пак не пуснахме гол във втори пореден мач. Срещу Швейцария играхме доста добре и когато отидем там, няма от какво да се страхуваме. Първо обаче трябва да играем с Черна гора", сподели крилото на Болтън.

"Кипър е добър отбор. Последните години доста се говори за тях. Показваме, че има нужда от тези контроли. В тях момчетата си вдигат самочувствието. Дано следващият път да няма контузени и да се съберем всички живи и здрави", каза Петров.

"За това, че не играх срещу Швейцария, аз съм си виновен. Много пъти съм си патил, но такъв ми е характерът", добави Марто, който не игра срещу "часовникарите" заради наказание.

"Благодаря на феновете, които днес ни подкрепиха и се радваха, въпреки излагането, което се получи в предишния ни мач тук", каза Марто, визирайки загубата с 1:4 през 2009 година в световните квалификации. /БЛИЦ