Нападателят на националния ни отбор Мартин Петров направи добър дебют за новия си отбор Болтън. Крилото отбеляза гол и се отчете с асистенция при победата на английския елитен тим над американския Шарлът Ийгълс. Това бе първата контрола на Болтън от турнето на тима в Северна Америка. Освен Петров се разписаха Гари Кейхил и Йохан Елмандер, а след двубоя мениджърът на "тротърс" Оуен Койл не спести суперлативите си за играта на родния ас.

"Мартин Петров е футболист от топ класа. Той и другото ни ново попълнение Роби Блейк се вписаха чудесно в отбора и бяха много добре приети от останалите момчета. Доволен съм, че въпреки горещото време играхме във високо темпо и се представихме на ниво срещу съперник, който оказа сериозна съпротива", заяви Койл.

Първият гол в двубоя падна след центриране на Мартин Петров, който перфектно намери от корнер Гари Кейхил и халфът откри резултата с глава. Домакините създадоха няколко положения, но не успяха да изравнят. През втората част Койл направи няколко смени, а през всичките 90 минути на терена останаха само Петров, Сам Рикетс и Андрю О'Брайън. След подаване на Марк Дейвис Елмандер покачи на 2:0, а най-красивият момент в мача бе сътворен от Мустафа Рига и Петров. Комбинацията между двамата завърши с прецизен удар на българина за крайното 3:0.

Следващата проверка на Болтън е в събота срещу Чарлстън Батери./БЛИЦ