Футболен клуб Локомотив 1927 (Дряново), ФК Боруна и Община Дряново организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на кампанията „Заедно за Йоан“.

"Йоан е част от нашия екип, много пъти ни е помагал и всички ние сме изключително съпричастни и заедно с родителите на децата от ДЮШ решихме да организираме детски турнир. Очакваме ви на стадион "Локомотив" в неделя", коментираха от инициативния щаб пред БЛИЦ. 

Деца (родени 2015 година) ще играят във формат футбол 5 на изкуственото игрище в комплекс „Локомотив“. Турнирът ще се проведе на 31 март (неделя) от 9 часа и ще продължи до 15 часа. Ще бъдат разположени кутии за дарения като всички участници ще имат възможност да се включат според възможностите си. 

"Благодарим на всички, които се отзоваха. Нека заедно помогнем и успеем", добавиха организаторите. 

Животът на младия баща Йоан се преобръща, когато започва да изпитва болки и да събира вода в корема. След дълго ходене по болниците разбира, че има подути лимфни възли в стомаха. След биопсия на лимфен възел и няколко хистологии лекарите не успяват да стигнат до точната диагноза.

Йоан преминава през 4 курса на химиотерапия, която се оказва неподходяща за него. След проведен ПЕТ скенер се установява, че няма подобрение, защото диагнозата е сгрешена. Семейството се мобилизира и изтегля заеми, за да осигури заминаването му в Турция. И така, на 17.02 в болница "Аджибадем Атакент" е взета нова биопсия от лимфен възел за установяване на точна диагноза.

На 7.03 семейството получава новината,че Йоан има рядък вид сарком, сарком на фоликулярните дентритни клетки (FDC сарком). На 11.03 Йоан стартира първия курс на химиотерапия в Турция, която се прави три последователни дни. Следваща е насрочена за 1 април.

Повече информация! 

За желаещите да му помогнат с паричен превод:

Пощенска банка
IBAN: BG39BPBI79294055845501
BIC: BPBIBGSF
Получател: Йоан Славчев Асенов

Алианц Банк България
IBAN: BG74BUIN95611000706952
BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Йоан Славчев Асенов