“Ботев” (Пловдив) приема Лудогорец в зрелищен сблъсък от 24 кръг на “А” група. Двубоят е от 14:00 часа на базата на “канарчетата” в Коматево. Срещата ще бъде ръководена от Николай Йорданов и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.

От едната страна на битката е Станимир Стоилов и неговата мащабна зимна селекция. Мъри похарчи солидни средства, за да получи нужните играчи и да се бори за място в евротурнирите. “Ботев” се подсили с петима от Румъния, като всички те са със солидни визитки. Перлата е централния нападател Юнес Хамза, а останалите са защитниците Сърджан Лукин и Александру Бенга, крилото Александру Куртеан и нападателят Феребори Доре.

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев пък доведе само двама нови играчи в Разград, но и те са достатъчно класни. Единият е младата холандска надежда Йерун Луму, а другият –Сашо Александров от Черно море.

На терена на базата в Коматево ще излязат футболисти на общо стойност около 50 милиона евро по данни от “Трансфермаркет”. Тези от Разград вече доказаха стойността си с успеха над Лацио насред Рим с 1:0 и вече са все по-близо до 1/8-финалите на Лига Европа. Момчетата на Мъри Стоилов пък тепърва трябва да се доказват, след като през есента не се представиха на ниво и заемат седмо място в “А” група.

Станимир Стоилов вероятно ще пусне като титуляри четирима от новите играчи. Лукин и Бенга ще си партнират в защита, а с тях ще действат Минев и Христов. От първата минута на терена ще излязат също така Юнес Хамза и Алесандро Куртеан.

Стойчо Стоев пък ще направи няколко рокади в състава си, тъй като в тима има натрупаната умора от срещата с Лацио. На вратата отново ще е превърналия се в герой в четвъртък вечерта Владислав Стоянов, а атаката ще води автора на гола във вратата на Лацио Роман Безяк. Александър Барт и Даниел Абало вероятно ще бъдат титуляри за сметка на Мантула и Мишо Александров.

Дали мащабната селекция на Мъри ще излезе победител или евробоецът Лудогорец ще покаже, че е с класи над другите в “А” група ще разберем около 16:00 часа.

2_13.jpg
“БОТЕВ” – ЛУДОГОРЕЦ
14:00 часа, Коматево
Съдия: Николай Йорданов
Пряко по ТВ7



Вероятни състави:
“Ботев”: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Серджан Лукин, Алесандру Бенга, Веселин Минев, Георги Сърмов, Абел Анисе, Ромарио Кортзорг, Иван Цветков, Алесандру Куртеан, Юнес Хамза

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Дани Абало, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк

Първият мач през сезона: Лудогорец - „Ботев“ (Пловдив) 0:0

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ