Треньорът на Брестник Иван Маринов-Масларя съобщи, че с тима от Източната "Б" група договор за срок от 1 година е подписал шампионът с Локомотив (Пловдив) Явор Въндев, пише news4000.

Бързоногият таран игра до есента в Сливен, но след това състезателните му права бяха спрени от Йордан Лечков. Оказа се, че според трудовото ни законодателство, Въндев е можел да практикува професията си и през пролетта, тъй като е бил дисциплинарно уволнен от родния си клуб. Въндев преговаряше през зимата и наскоро с Локо (Пд), но в крайна сметка предпочете да играе при Иван Маринов в Брестник. Именно Масларя го привлече навремето в шампионския състав на "смърфовете".

Ръководството на Брестник вече започна преговори по привличането на друг шампион с Локо (Пд) - Ванчо Траянов. Дребничкият македонец, играл у нас в Черноморец и Велбъжд (Кн), се завръща от Гърция. Траянов е дал принципно съгласие да се обвърже с Брестник, но пожелал контрактът да не е за повече от 12 месеца. Той минаваше за един от любимците на покойния президент на Локо Георги Илиев, който като човек, необичащ да продава футболисти, все пак даде зелена светлина в края на 2004-а за трансфер на Траянов в германския Арминия (Билефелд).

30-годишният македонец пристига утре в Брестник за финални преговори с ръководството на клуба. /БЛИЦ