Спортно-техническият щаб на Дунав (Русе) предвижда масова чистка. Тя ще влезе в ход от днес, часове преди домакинския мач срещу Локомотив (Пловдив) от Efbet лигата, пише „Тема Спорт“. Мачът е от 17 часа в Русе.

Очаква се ръководството на „драконите“ да прекрати договорите на поне петима играчи, които не попадат в плановете на треньора Людмил Кирилов. Възможно е групата на тима да бъде попълнена от шестима юноши.

„Нека не разбират от медиите. Говорили сме с тях и предстои да прекратим договорите. Нека да разтрогнат и тогава ще обявим имената им. Имам 12-13 играчи, които ще изнесат мача с Локомотив (Пловдив). Останали ще са юноши от 19-годишните. Дори може някой от тях да е титуляр. През зимата обаче ще трябва да се надгражда“, обяви треньорът Киров.

Според запознати в черния списък са Самуел Инкоом, Иван Селеменев и Самир Аясс, а за останалите дори липсват предположения. Сред юношите, които днес ще попълнят групата са Георги Петракиев, Митко Русанов, Кристиан Върбанов, Симеон Иванов, Албер Силвиев и Борис Димитров. Идеята на ръководството е те да бъдат налагани повече. Людмир Киров пък вече е започнал работа по зимната селекция и е набелязал играчи от елита и Втора лига.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020