Подписка с над 1500 подписа на великотърновци внесоха в общината искащите да бъде незабавно построен тренировъчен терен до Спортното училище. Близо 150 деца от школата, фенове, треньори и родители се събраха пред „Майка България“. „Позволете ни да тренираме на игрище „Трифон Иванов“, гласеше разпънат огромен транспарант. Подписката бе връчена на зам.-кмета на общината проф. Георги Камарашев, съобщава Sport-vt.com.

В нея, адресирана до кмета, Общинския съвет и местните депутати, Инициативният комитет за спасение на школата съобщава, че в момента малките футболисти са принудени да мъкнат колички с пръст, за да подравняват руините и поляните, които използват като спортен терен. Вместо с топки и уреди децата от региона, на които възлагаме надежди за възраждане на футболната ни слава, „спортуват“ с кирки и лопати.

„Заради това, вместо да защитават с гордост виолетовият екип и да го славят, децата на Велико Търново лекуват контузии или скоропостижно приключват с футбола, отчаяни от перспективите си за развитие.

За жалост през последните години школата на „Етър“ се превърна в донор на други отбори. Нейни възпитаници предпочетоха да отидат другаде – където има нормални условия да се развиват – Стара Загора, Ловеч, Разград, София, Пловдив, Варна, Бургас. Имаме славно минало, мечтано настояще, но нямаме бъдеще без местните таланти.

Децата на „Етър“ обикалят нивите в близките села, за да тренират и играят. Нямат терени, нямат съблекални, нямат даже тоалетни или нормална екипировка, но въпреки това показват етърски дух и са неизменно първи. Докога школата ще продължава да вегетира и да развива великолепни футболисти, но за други отбори !?“, се казва още в декларацията до властимащите.

Спешно изграждане на терени, които да са на разположение до есента, екипиране на деца и треньори и спиране на „вегетирането“ са основните искания на комитета, които от общината обещаха да удовлетворят.