Бургаският Мастер (създаден през 2009 г.) ще играе през новия сезон в „Б“ група. Вчера от БФС са отправили покана и президентът Мартин Бошнаков се е съгласил, обяви БТА.
 
„Червено-белите“ от морския град завършиха на 2-о място в Югоизточната „В“ група. Днес в клуба започнаха да попълват изпратените им документи за професионален лиценз и в следващите 3-4 работни дни сертификатът може да бъде факт. Единственият проблем е с намирането на стадион, но по този въпрос ръководството стартира ремонт на стадиона в Българово.
 
"Няма да завишаваме драстично бюджета и не виждам това като основен проблем. Не вярвам на някакви басни, че трябва едва ли не да се изсипят купища пари за нормалното съществуване в „Б“ група. Нашият пример е Хасково, който през миналата година с около 400 хиляди лева дори влезе в „А“ група. Целите ни на този етап не са такива, но смятам, че без проблеми ще играем в първенството. От гледна точка на нивото на футбола, нашата Югоизточна „В“ група е била винаги като „Б“ група“, коментира собственикът на Мастер Мартин Бошнаков.
 
„Старши треньорът на Мастер Ангел Стойков вече започна работа по селекцията и подготовката, както и по попълване на щаба си. При това положение никакво обединение между Мастер и Нефтохимик, или пък финансиране от страна на компанията „Мастерхаус“, няма да се състои“, призна още Бошнаков.
 
Мастер ще участва като независим клуб в единната втора дивизия. Както е известно, Бенковски (Бяла) няма да играе в „Б“ група поради финансови проблеми, а до дни съдбата си ще научат Любимец, Пирин (Гоце Делчев) и Нефтохимик, които висят с лицензите. Шансовете и трите отбора да получат такъв е крайно минимална.