Третодивизионният Мастер победи с 2:0 Нефтохимик в контролна среща, играна пред около 200 зрители на стадиона в Българово. Проверката беше загрявка на "шейховете" за предстоящото в петък от 21:00 часа бургаско дерби с Черноморец на стадион "Лазур".

През първото полувреме на мача с Мастер избраниците на Валери Дамянов диктуваха темпото на игра и създадоха няколко много добри положения пред вратата на съперника. Нападателите обаче пропуснаха да се разпишат. Живко Петков, Любомир Божинов и Емануил Манев опитаха да отбележат, но вратарят на домакините спаси вратата си от сигурни попадения.

Второто полувреме започна отново с натиск на Нефтохимик, но при една контраатака Пламен Димитров от Мастер с плътен удар от около 20 метра успя да отбележи. И след гола играчите на третодивизионния тим бе по-активният отбор и продължи да създава опасности пред вратата на Нефтохимик. На Колев се наложи в още две-три ситуации да се намесва решително.

В 65-ата минута непокрит нападател на Мастер получи удобна топка в наказателното поле, напредна и бе повален от вратаря. Реферът осъди дузпа, която Георги Калоянов превърна в гол.

До края "шейховете" опитаха обрат и създадоха две опасности пред вратаря Георги Стоянов, но юношата на Нефтохимик, сега играч на Мастер, се намеси добре и предотврати попадение във вратата си.

В двубоя не взеха участие повечето от титулярите на "шейховете", участвали в мача с Любимец (1:0), а в игра влязоха по-младите в отбора и футболистите, които играха като резерви в последния шампионатен двубой.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ