Втори футболист пристигна на проби на лагера на "Ботев" (Пловдив) в Анталия. Треньорът Милен Радуканов ще пробва качествата на французина Маленга Нзузи Мата, който днес по обед се присъедини към "канарчетата". Играчът тази зима изкара неуспешни проби в Черноморец (Бургас) и Берое.

Маленга е роден на 1 февруари 1991 година в Париж, като корените му са от Конго. Висок е 173 см и тежи 66 кг. Последно е играл за Страсбург в трета френска дивизия, преди това е носил и екипа на Колмар. В юношеските си години пък е бил част от подрастващите формации на Атлетик (Билбао) и Булон.

В предишните си отбори е използван като плеймейкър и по крилата, но вероятно Милен Радуканов ще го тества на левия фланг, където треньорът признава, че има нужда от качествен играч. Следобед Мата ще направи първата си тренировка с "Ботев", а утре ще получи шанс да покаже какво може в контролата с Делта (Тулчеа).

21-годишният французин е вторият футболист, който Радуканов ще пробва по време на лагера в Анталия. Преди него руснакът Александър Петров не впечатли особено наставника на "жълто-черните" и беше освободен.