Бившият селекционер на България Лотар Матеус изрази разочарованието си от начина, по който се е стигнало до раздялата между него и Българския футболен съюз (БФС). Германецът намекна, че ФИФА ще решава отворените въпроси след предварителното прекратяване на договора му. Предполага се, че единият от тези въпроси са неизплатени две заплати в общ размер 60 000 евро.

„Изненадан съм от това как се обърнаха нещата през лятото, как първо се взе решението да бъде удължен договорът ми, а после - да бъде прекратен. Не мисля, че беше честен и коректен този начин. Аз през цялото време съм работил коректно и съвестно за Българския футболен съюз и не заслужавах такова отношение”, споделя в интервю за „Труд” Лотар Матеус.

„Да, това, че останаха неизпълнени ангажименти и нещо липсва, не е нещо ново. Въпросът е открит и трябва да бъде приключен. Но това не е моя задача, а работа на моя адвокат. Бих искал всяка страна да си изпълни поетите ангажименти. Разбирайте думите ми както искате! Това е работа на адвокатите. Аз не съм доволен от начина, по който приключиха взаимоотношенията ни с Българския футболен съюз. Има структури във ФИФА, които могат да решат въпросите, които са останали отворени”, допълва германецът.

„Надявам се, че хората в България не ме виждат в ролята на човек, който е извършил нещо лошо и е избягал след това. Аз пазя хубави спомени от вашата страна и с удоволствие бих се върнал. Истината е, че не исках да си тръгвам. Това решение не беше мое, а на Българския футболен съюз. Аз имах желание да си изпълня докрай договора като треньор на националния отбор”, допълва германецът.