Националният ни селекционер Лотар Матеус заяви на заминаване за Кипър, че ще гради отбор за бъдещето и затова разбира решението на Георги Пеев да прекрати кариерата си в "А" тима.

"Пеев е един много добър играч, който обаче обясни, че иска да се съсредоточи върху представянето си в клубния си отбор. Аз се съобразих с неговото мнение. Трябва да дам шанс на млади играчи и да градим отбор за бъдещето", каза Матеус на аерогара "София".

"Представихме се отлично най-вече до към 70-ата минута. Играхме добре. Създадохме положения в предни позиции. Представихме се много силно в защита", коментира Матеус снощното равенство 0:0 срещу Швейцария.

"Това е бъдещето на българския футбол. Играчите стояха много близо един до друг. В последните 20 минути свалихме темпото на игра, но това беше, защото българското и руското първенство започнаха преди две седмици и играчите не се намират в най-добрата си форма. Говоря постоянно с футболистите си, защото понякога те се нуждаят от мотивация, от баща, от психолог или от подкрепа", добави германецът.

"Николай Михайлов ме помоли да се върне по-рано в Твенте, защото му предстоят много мачове. Смятам, че това ще бъде добре за втория вратар Владислав Стоянов, който ще може да играе срещу Кипър", каза още Лотар Матеус. /БЛИЦ