Селекционерът на националния отбор на България Лотар Матеус обяви разширен състав за приятелския мач с Естония, който ще се изиграе на 9 февруари от 21 часа в Анталия.

Очаквано извън сметките на именития германец е Валери Божинов. Нападателят на Парма играе все по-рядко с екипа на "дуковете", а бъдещето му е неясно. Още на 8 януари БЛИЦ ви информира, че Матеус се отказва от Божинов, тъй като не бил доволен от футболните изяви на острието. Матеус не бил очарован и от това, че Валери напоследък е далеч по-активен в любовната сфера, отколкото на терена.

Сред избраниците на Матеус за контролата с Естония не фигурира и Мартин Петров, който е наказан за следващата евроквалификация на България - на 26 март срещу Швейцария в София. Твърдият титуляр на "А" тима най-вероятно получава почивка от Матеус, за да може да се съсредоточи изцяло в клубния си тим Болтън, който има натоварена програма в Англия. Снощи Марто беше титуляр при загубата с 0:4 от Челси, като престоя на терена до 63-ата минута.

Прави впечатление отсъствието на защитника на Васлуй Живко Миланов. Зетят на Борислав Михайлов не е сред повиканите от Матеус, няма го и съотборникът му в румънския тим Станислав Генчев.

За контролата с Естония Матеус е повикал само един играч на ЦСКА - Павел Виданов. Представителите на "Левски" пък са трима - Йордан Милиев, Веселин Минев и Владимир Гаджев.

Селекционерът си запазва правото да направи промени сред повиканите футболисти при контузии на някой от тях в следващите дни. Двама от разширения списък национали ще отпаднат от групата преди заминаването за Анталия и тя ще наброява 21 футболисти. Отборът ще се събере направо в хотел "Мардан палас" на 7 февруари вечерта, а делегацията от София ще отпътува за Истанбул на 7 февруари с полет от летище "София" в 10 часа. Националите ще направят две тренировки на 8 февруари - от 10:30 часа и от 17 часа, а в деня на мача ще проведат тонизиращо занимание от 11 часа. /БЛИЦ

Избраниците на Лотар Матеус
1.Николай Михайлов (Твенте, Хол)
2.Боян Пейков (Локомотив Сф)
3.Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол)
4.Иван Иванов (Алания, Рус)
5.Петър Занев (Литекс)
6.Валентин Илиев (Университатя Крайова, Рум)
7.Йордан Милиев ("Левски")
8.Николай Бодуров (Литекс)
9.Павел Виданов (ЦСКА)
10.Веселин Минев ("Левски")
11.Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)
12.Станислав Ангелов (Анортозис, Кип)
13.Чавдар Янков (Ростов, Рус)
14.Благой Георгиев (Терек, Рус)
15.Владимир Гаджев ("Левски")
16.Христо Янев (Литекс)
17.Ивелин Попов (Газиантеп, Тур)
18.Георги Пеев (Амкар, Рус)
19.Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)
20.Димитър Рангелов (Макаби Тел Авив, Изр)
21.Димитър Макриев (Ашдод, Изр)
22.Цветан Генков (Динамо Москва, Рус)
23.Илиан Мицански (Кайзерслаутерн, Гер)