Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус даде интервю пред чакащите го журналисти на Летище София. “Трикольорите” заминаха за лагер в Корсика, където на 31 май (вторник) от 21:00 часа ще изиграят контрола със сборен отбор на областта. На 4 юни нашите гостуват на Черна гора в Подгорица в европейска квалификация.

“Мисля, че Корсика е добро място, там ще получим тишина, спокойствие, ще имам време да комуникирам с играчите. Място е различно от България, девствена природа. Теренът е близо до хотела, ще ходим само 5 минути пеша. Момчетата могат да се фокусират върху футбола. Тук често те са разсейвани, мислят за други неща. За футболистите, които не са играли през последните няколко седмици, е полезно да поиграят срещу Корсика”, заяви Матеус на тръгване от Летище София.

“Надявам се, че ще успеем да се подготвим, за да изпълним онова, което искаме за българския футбол. Смятам, че мачът с Черна гора наистина е последният ни шанс да запазим минималните си надежди за класиране на Евро 2102 в Полша и Украйна. Започнахме лошо квалификациите, но всичко се случва. Англия и Черна гора имат по-големи шансове, но ние играем във всеки мач за победа”, допълни селекционерът.

“Мисля, че всеки е гледал финала в Шампионската лига. Видяхме колко хубав може да е футболът. Във футбола нищо не ме изненадва. Треньорът има своето мнение, той вижда играчите си всеки ден. Разбира се, Бербатов е голмайстор на Англия, има 21 гола, но това е решението на треньора”, завърши Матеус./БЛИЦ