Новият национален селекционер на България Лотар Матеус и неговите помощници Цанко Цветанов и Михаил Мадански изпратиха повиквателни на 18 футболисти от чужбина за европейската квалификация срещу Уелс в Кардиф на 8 октомври. Двубоят е от 21,30 часа българско време на Градския стадион в Кардиф.

В списъка личат имената на Валентин Илиев, Иван Стоянов и Димитър Макриев. Вальо не получаваше повиквателни по времето на Станимир Стоилов, тъй като бе в конфликт с предишния селекционер. Племенникът на Лечков – Иван Стоянов, също се отказа от представителния ни отбор заради Станимир Стоилов. Нападателят Димитър Макриев бе в плановете на Мъри, но рядко получаваше шанс за изява.

Прави впечатления отсъствието на твърдия титуляр в защита Станислав Манолев. Бранителят на ПСВ Айндховен обаче е контузен и най-вероятно това е причината за липсата на името му сред 18-те. Няма ги още ветераните Илиян Стоянов, Захари Сираков и Мартин Камбуров, които Мъри повика за двубоите с Англия и Черна гора. Матеус отряза и халфът на румънския Васлуй Станислав Генчев, който също бе национал при Стоилов./БЛИЦ

Списък с чужденците
1.Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
2.Владислав Стоянов (Шериф, Молдова)
3.Живко Миланов (Васлуй, Румъния)
4.Валентин Илиев (Университатя Крайова, Румъния)
5.Иван Иванов (Алания, Русия)
6.Стилиян Петров (Астън Вила, Англия)
7.Станислав Ангелов (Стяуа, Румъния)
8.Чавдар Янков (Ростов, Русия)
9.Георги Пеев (Амкар, Русия)
10.Благой Георгиев (Терек, Русия)
11.Николай Димитров (Касъмпаша, Турция)
12.Иван Стоянов (Алания, Русия)
13.Мартин Петров (Болтън, Англия)
14.Валери Божинов (Парма, Италия)
15.Димитър Рангелов (Макаби Тел Авив, Израел)
16.Ивелин Попов (Газиантеп, Турция)
17.Валери Домовчийски (Херта, Германия)
18.Димитър Макриев (Ашдод, Израел)