Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус смята да пусне титуляри в утрешната контрола с Кипър Христо Янев и Владимир Гаджев. Двамата не намериха място в групата за евроквалификацията срещу Швейцария (0:0), но за мача в Ларнака ще получат шанс за изява. Това стана ясно на днешната официална тренировка на "трикольорите" на стадион "Антонис Пападополус". Срещата е утре от 20:00 часа, като все още няма информация дали българска телевизия ще я предава директно.

Твърдо аут за проверката е Ивелин Попов, за когото по-рано ви информирахме, че е с подут глезен. Мястото му в титулярния състав ще заеме именно Янев. Гаджев пък заменя Благой Георгиев, който се контузи срещу "часовникарите" и остана в София. Както е известно, другият ни нападател Димитър Макриев също е с травма и дори не тръгна с "трикольорите" за Острова на Афродита. Така на върха на атаката на България утре ще действа Цветан Генков.

Титуляр на вратата ще бъде Владислав Стоянов, а на пейката ще е Иван Караджов. Отбраната на България ще е съставена от футболистите, които играха и срещу Швейцария в събота - Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Иван Иванов и Петър Занев.

Пропусналият домакинството на "часовникарите" заради наказание Мартин Петров се завръща в състава и заради него утре Матеус ще остави сред резервите Спас Делев. Играчът на Болтън ще действа по лявото крило, а по дясното ще е Станислав Манолев. /БЛИЦ

Вероятният състав на България: Владислав Стоянов, Иван Бандаловски, Иван Иванов, Костадин Стоянов, Петър Занев, Стилиян Петров, Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Мартин Петров, Христо Янев, Цветан Генков