Лотар Матеус даде първата си пресконференция като национален селекционер на България. Брифингът започна в 16,00 часа в комплекса “Риу Правец” и продължи 25 минути.

Един от най-коментираните въпроси бе отстраняването на Валери Божинов за квалификацията с Уелс. Появи се информация, че Борислав Михайлов е посъветвал Матеус да не вика нападателя на Парма.

“Сам взимам решенията си. Това е едно от условията в моя договор. Не се интересувам от лични интереси. Говорих с Божинов, доста дълъг и личен разговор беше, както във Флоренция, така и в петък, когато взех окончателното решение да не попадне в отбора. Трябва да подчертая, че решението е взето само заради спортно-технически причини. Той ми обеща да работи усилено върху връщане на формата си, за да помогне на националния отбор. Аз съм щастлив от неговите думи, защото той е отличен футболист”, коментира Матеус.

Специалистът изрази недоволство от грандовете ЦСКА и Левски. Причината е участие на национални футболисти в мачовете на двата тима вчера.

“Във вчерашните мачове участие взеха няколко национали, те играха преди толкова важен мач за националния тим. Това пречи на пълноценното провеждане на подготовката. Днес не могат да тренират, утре заминаваме за Уелс, а в петък всичко би трябвало да функционира добре. Но и с този проблем ще се справим”, допълни треньорът.

Цялото интервю с Лотар Матеус тук