Селекционерът на националния отбор на България по футбол Лотар Матеус за пореден път обяви, че неговите възпитаници имат всички шансове да се класират за Евро 2012 в Полша и Украйна, но за тази цел трябва да постигнат повече от изразителна победа в Подгорица срещу Черна гора.

“Двубоят в Черна гора ще бъде финал за нас. За мен е абсолютно възможно постигнем отличен резултат в Подгорица, не добър, а отличен. Ние трябва и сме длъжни да спечелим трите точки. В случай на успех, ще се върнем отново в борбата за място на Европейското първенство. Тогава шансовете ни за участие в шампионата ще се увеличат. Трябва много внимателно да подберем състава. Познавам футбола достатъчно добре. Знам и че играчите са много ядосани от загубата в София, която допуснаха от Черна горя. Те искат да вземат реванш за това поражение. Усещам, че в тима ни има добра атмосфера. Футболистите показаха не само на мен, но и на всички, че са мотивирани да играят за националния отбор. Това си пролича най-вече в двата мача с Швейцария и Кипър. Те са горди да играят за страната си. Това ме кара да се чувствам щастлив – да ги виждам, че са на прав път”, сподели в интервю за bTV Лотар Матеус.

Той не пропусна и да коментира родната “А” група, в която според него има само няколко силни отбора. „ Видях много добри мачове, особено когато грандовете играеха помежду си. Погледнато от друга страна обаче, шампионатът е разделен на три нива. Това е характерно за повечето първенства в Източна Европа. Има 3-4 топ отбора, борещи се за титлата, след това има 7-8 състава в средата на таблицата, които не се стремят към първото място, но и няма как да изпаднат. И накрая има 4-5 тима, чиято цел е единствено оставането в А Група. Точно заради това конкуренцията е слаба и тогава е по-лесно за силните отбори”, каза още германецът. /БЛИЦ