Футболист на Славия вероятно ще бъде повикан в националния отбор за контролата срещу Сърбия на 17 ноември в София. Селекционерът Лотар Матеус е харесал "белите" в последните мачове, но още се гадае кой ще бъде избраният. Най-вероятно става дума за защитника Виктор Генев, за което ви информирахме по-рано. "Труд" пише, че друга опция е Галин Иванов, вкарал фамозен гол срещу "Левски" при равенството 2:2. Последният национал на Славия е Благой Георгиев, сега в Терек (Грозни).

Възвърналият формата си ЦСКА обаче е на път да остане без представител, твърди "Труд". Тръгна слух, че Спас Делев ще бъде поканен, но шансовете са минимални. Матеус досега викаше единствено Павел Виданов от ЦСКА, въпреки че е гледал най-често на живо "червените". Но бранителят лекува контузия повече от месец, не игра и срещу Пирин (1:0) в понеделник.

БЛИЦ обаче разбра, че с шанс да попадне в състава на Матеус за контролата със Сърбия е Костадин Стоянов.

С шансове за завръщане в националния отбор е и защитникът на Литекс Пламен Николов. От Ловеч ще бъде призован със сигурност намиращият се в топ форма Петър Занев. От "Левски" се очаква да играят бранителите Веселин Минев и Йордан Милиев. В отсъствието на Матеус от България за разузнаването на националите в "А" група се грижи главно асистентът Цанко Цветанов.

Като психологически ход селекционерът ще вземе Валери Божинов, за да не се задълбочава кризата във формата му. /БЛИЦ