Лотар Матеус тръгва скоро на тренировки в Левски, ЦСКА, Литекс и другите български клубове, където играят национали или футболисти, които е набелязал.

Първата му визита може да се очаква още при следващото идване в България. При последното легендарният германец гледа три мача на родните грандове за два дни: Миньор - ЦСКА (2:4), Локомотив (Сф) - Видима-Раковски (2:1) и Литекс - Левски (2:1).

"Имам намерение да посещавам тренировки на българските отбори, особено там, където играят национали", сподели Матеус пред "Труд".

"Ще говоря с треньорите на моите футболисти, ще търсим заедно начини да подобрим формата на тези играчи. Клубовете знаят, че могат само да имат полза от силен национален отбор", добави германецът.

Големият Лотар е планирал зимен тренировъчен лагер с футболисти от "А" група. "Няма да получа играчи от чужди клубове, а с българските това може да се уреди. Ще го обсъждаме с президента на футболния съюз Борислав Михайлов. Ще отидем някъде на топло при добри условия. Искам така да се запозная по-добре с българските играчи", заяви още Матеус.

Селекционерът на националния отбор иска да създаде по-широк кръг от футболисти и таланти, които да тренират при него и да са му "под ръка" при нужда. Затова германецът ще кани разширен състав за всеки мач - с по няколко играчи повече, отколкото може да вземе в групата. Така за предстоящата контрола със Сърбия той обяви списък с 19 "легионери", сред които е и Валери Божинов. /БЛИЦ