Новият треньор на Пирин (Благоевград) Неделчо Матушев се надява, че Иван Цветков, който обяви, че спира с футбола, ще размисли и ше се върне при „орлетата”. Както е известно, договорът на ветерана с "Ботев" (Пловдив) изтече.

„Още нямаме договорени нови попълнения. Всичко е все още въпрос на преговори. През седмицата ше има повече яснота. Утре (б.а. - днес) до обяд ще се знае дали някой нов може да започне подготовка с нас. Повечето си имат отбори, с които чакат да се разделят, да си оправят отношенията. Други са свободни, но изчакват за чужбина. Ще се радвам много, ако Иван Цветков размисли и реши да се върне в Пирин. Той е изключителен футболист, който може много да ни помогне и най-вече на младите момчета", коментира пред „Тема Спорт" новият наставник на „орлетата”.

„Ще искаме да се подсилим по-сериозно за "А" група. Това е голяма хапка. Съперниците са пред нас, защото повечето имат изградени състави. Аз ше разчитам много и на духа, който притежават футболистите на Пирин. Македонският дух и непримиримост се надявам да си окажат влияние в срещите", добави бившият треньор на Черноморец (Бургас) и Локомотив (Пловдив).

„Всичко по отношение на финансирането и организацията в клуба е на ниво. На този етап общинската подкрепа е най-добрата формула за такива отбори в България като Пирин", завърши специалистът.

Днес новакът в "А" група ще направи първата си тренировка на стадион „Христо Ботев" от 18:00 часа.