Футболистите на Черноморец ще тренират до края на седмицата, след което излизат във ваканция, обявиха от клуба, заемащ предпоследното 15-о място. Някои от играчите, които имат повече натрупани мачове, са пуснати в почивка, други пък ще работят на терените и във фитнеса до четвъртък или петък, когато е окончателният край на есенния дял за "акулите".

За най-младите представители на мъжкия отбор обаче започва фитнес програма, която старшията Неделчо Матушев анонсира в началото на ноември. Идеята е момчетата да бъдат една идея по-подготвени във физическо отношение за началото на зимната подготовка през януари. Упражненията са съгласувани с треньора по физическа подготовка и включват комплекси за издръжливост, обща мускулна маса, а след това и за експлозивност. Треньорът на "акулите" ще наблюдава момчетата от набор`98, които играят в Елитната юношеска група в неделя, 7 декември. 17-годишните таланти посрещат Локомотив (Пловдив) в Бургас, а след този мач ще бъде преценено и кой от въпросната формация ще започне зимна подготовка с мъжете през януари.

Голмайсторът на отбора Радостин Неделчев, който наниза четири гола при визитата на "акулите" на ДИТ Спорт в столичния квартал Драгалевци, вече попадна веднъж в групата на първия отбор. Освен него, още двама играчи от този отбор са в полезрението на Матушев и хората от екипа му.