Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев заяви, че за първи път в кариерата си се сблъсква със ситуацията в която е тимът от "Лаута" в последните дни. Специалистът дори призова медиите да спрат да нажежават обстановката, тъй като това влияе на хората, работещи за клуба.

"Мисля, че случващото се не притеснява футболистите, но не е никак приятно. Аз съм старши-треньор на Локомотив и само аз взимам решенията и нося отговорност за тях. Откакто съм тук не съм се сблъсквал с нищо подобно на това някой да се бърка в работата на треньора. Така е с мен, така беше и при г-н Христо Бонев", заяви Матушев.

"В предстоящите 4 мача се стремим за максимума от 12 точки, но задачата не е никак лесна. Все пак говорим за една игра, при която всичко е възможно. Според мен в Благоевград показахме друго лице, игра със самочувствие и хъс. Ще работим да излезем срещу Левски максимално концентрирани", коментира Матушев.

В подготовката си за предстоящия мач с Левски спецът е работил и по опазването на най-опасния играч на "сините" - бившият нападател на "смърфовете" Гара Дембеле.

"Знаем, че Левски е много силен отбор, но ние ще се опитаме да спечелим пълен актив от точки в оставащите четири мача. Разбира се в подготовката си за двубоя със "сините" обърнахме сериозно внимание на опазването на Гара Дембеле. Говорихме много с момчетата как точно да му противодействаме. Надявам се да успеем, тъй като Дембеле се възползва и от най-малката грешка на противника", каза Матушев, който няма да може да разчита на контузения Мартин Керчев, а след изтърпяно наказание в групата на "смърфовете" се завръща Базиле де Карвальо. /БЛИЦ