33-годишна майка на две деца от Петрич се бори с тежко онкологично заболяване. Taня Пантева Чопакова е диагностицирана с остра миелоидна левкемия и се нуждае от кръводарители, както и финансови средства за лечение.

Тя е майка на футболист от школата на Беласица. Клубът от Петрич веднага се организира да помага на Чопакова, организирайки благотворителна инициатива. Децата от два набора на академията ще изиграят две демонстративни срещи в помощ на нуждаещата се от помощ млада дама. 

"Таня Чопакова, за която в момента в Петрич върви благотворителна кампания за набиране на средства за лечение е майка на футболист от ДЮШ на Беласица - Петрич. По този повод в петък от 19:00 часа на изкуствения терен до гимназията в нашия град ще се изиграят два демонстративни мача, в които участие ще вземат формациите на треньорите Младен Малечканов, Стефан Гълъбов и Борислав Тренчев", съобщиха от Беласица. 

"Преди и по време на двубоите ще тече акция за набиране на средства, като за целта ще бъдат поставени кутии на трибуните. Заповядайте да видите в игра най- малките представители на любимия ни футболен клуб и да помогнете на нашата съгражданка Таня Чопакова!", добавиха от клуба. 

Създадена е и банкова сметка за събиране на дарения:

IBAN-BG46STSA93000026524397
Сметка номер:
0000000026524397
Сметка за чужбина:
PayPal: [email protected]