Майки с деца се наложи да бягат и да се крият от фенове на "Левски" преди началото на вечното дерби, видя репортер на БЛИЦ.

Най-интересният сблъсък в българския футбол стартира в 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван директно по БНТ.

Около 15 часа агитка от ултраси на "Левски" хвърли мощна димка в подлеза при Софийския университет "Свети Климент Охридски". На мястото имаше възрастни хора и майки с деца, които побързаха да се скрият в ресторанта на "Макдоналдс", а някои дори се спуснаха към близката метростанция.

Полицията направи кордон и поведе множеството "сини" фенове към изхода на подлеза откъм "Ялта". След 2-3 минути синият пушек се разсея и постепенно миризмата на химикали изчезна, за да може гражданите спокойно да преминават през подлеза.

На метростанция "Васил Левски" пък фенове на "сините" нападнаха автобус на градския транспорт, по линия 72, идващ от "Красна поляна". Запалянковците на "Левски" видяха, че возилото е пълно с фенове на ЦСКА и започнаха да го замерят с всевъзможни предмети, дори стъклени бирени бутилки. Въпреки опасността, шофьорът спря на спирката, за да могат обикновените граждани да слязат. Полицията се намеси и в този случай, но запалянковците на клуба от "Герена" продължиха да хвърлят каквото им попадне срещу агитката на "армейците". В резултат на нападението са счупени два прозореца на автобуса.