Бившият играч на ЦСКА Георги Илиев обяви, че шампионска титла за “червените” ще означава, че Стойчо Младенов е направил геройски подвиг. Той призна, че в последните години в клуба са назначавани послушни хора на ръководни постове. Известният като Майкъла бивш футболист, нарече провал селекцията в ЦСКА и разкри, че едва ли ще стане спортен директор в клуба.
 
"Последните експерименти със спортните директорите в ЦСКА през годините са все за послушници. Това е експериментът, взимат хора без мнение. Кой ли не се спрягаше за директор в ЦСКА. Все са такива, които нямат собствена позиция. Който и да вземат, са все такива герои от комиксите", заяви Георги Илиев в предаването “Зона Спорт” по bTV.
 
"Преди да искам ЦСКА да стане шампион, искам да оцелее като клуб. Да има база, терени, школа и тогава да дойде всичко друго. Не може една година да не се решава проблема със статута на тенис кортовете на “Българска армия”, които трябваше да се направят на терен. Праща се едно писмо с молба за смяна на статута и след една седмица се получава разрешение. Едно обаче да искаш да направиш терен, друго е да го направиш, а още по-трудно е да дадеш парите за това”, допълни бившият футболист.
 
“Голям героизъм от страна на Стойчо Младенов ще бъде, ако ЦСКА стане шампион с този отбор. Тези момчета дават всичко от себе си, но не са достатъчно силни за ЦСКА. Има играчи, които нямат качества за този клуб, но дават 120% и благодарение на работата на Стойчо Младенов – къде с желание, къде с късмет, отборът печели. Не смятам, че е имало директива “Левски” да стане шампион. В “Левски” обаче се мисли за бъдещето. Имат база, терени, интернат. Сега ще строят още игрища.”
 
“Друг е проблемът с ръководните решения. Не може Викторио Павлов да е треньор на “Левски”. Щом феновете обичат и искат Станимир Стоилов, назначаваш Мъри. Ако аз съм шеф на ЦСКА, веднага назначавам Стойчо Младенов за треньор. Ще намеря и добър спортен директор. Има много кадърни хора. Но не може човек, който до вчера е бил футболист днес да бъде едновременно треньор и спортен директор. Иво Тонев е кадърен човек. Има успешен бизнес. С начина на работа, който в момента се практикува в “Левски”, той много бързо ще прегори.”
 
"Всяка година има скандали с решения на БФС. Там всички се крият зад гърба на Боби Михайлов. Не може в Изпълкома да има президенти на клубовете. Не смятам, че скандалът е само между БФС и ЦСКА. Правилата не ги е писал Боби, трябва да се спазват. Изведнъж за ЦСКА имаше седем наказания. За първи път виждам полицаи да се нахвърлят така към футболист, който не знае български. Не казвам, че Присо беше невинен.”
 
“Не мисля, че има по-добър човек от Боби Михайлов за шеф на БФС. Той направи много. Влезе в управата на УЕФА и вкара и други българи там. Трябва обаче и Изпълкомът на БФС да работи. Там има бивши футболисти – Лечков, Костадинов, Сираков. Играли са в чужбина, знаят как се работи. Те ако не могат да оправят футбола, кой ще може. Трябва обаче и намеса на правителството. Най-вече от премиера. Аз му вярвам. Трябва да се въведат строги закони за футболно хулиганство и уреждане на мачове”, допълни Георги Илиев.