Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев обяви колко пари ще спечели от работата си в клуба, като говори с подробности около ремонтните дейности, които текат на стадион "Българска армия". Майкъла назова сумата, инвестирана до момента, както и заяви, че до момента е дарил около 300 хиляди лева.

"Основното нещо е, че при никой собственик досега, никой изпълнителен директор не е искал да направи нищо по стадиона. Собствениците не са били натискани, освен за трансфери на футболисти, покупко-продажби и за други такива игри. Никога не са давани пари за стадиона, да бъде приведен в едно прилично състояние. Това се прави от изпълнителния директор, от този който иска да направи нещо, но нали от трансфери и комисиони се печели най-много", коментира в ефира на ТВ7 Георги Илиев.

"Изкарах всички необходими документи в последните два месеца. ЦСКА нямаше разрешение за строеж, но аз успях да го извадя. "Българска армия" е абсолютно законен стадион. Има всички документи. Никога не съм го сравнявал с „Олд Трафорд“. Казах, че ще се опитам да направя това, което видях там във ВИП ложите. Затова се опитах да променя някои неща, които ще накарат футболистите да имат самочувствие и да знаят къде се намират. Това, което ще бъде на „Българска армия“ след 3-4 дни не е правено в България досега. Не искам да се хваля, ще видите, че съм прав", продължи Майкъла.

"Електронното табло е още от комунизма. За ново са нужни около 100 хиляди лева. Вместо сега да плащам на Павел Дочев, можех да дам сумата за ново табло. Всички, които са идвали в ЦСКА са били на заплата. Аз не съм. Аз съм единственият, който всеки ден тормози собствениците - за пари, за децата, за базата. Като приключа всичко, ще получа 50 000 евро. Досега съм изкарал около 270-300 хиляди и съм ги подарил на клуба, за да бъдат използвани за ремонтите", каза още Георги Илиев.

Бившият защитник за пореден път обеща, че скоро новите терени ще бъдат готови - "След един месец всички терени ще бъдат пуснати в експлоатация. Спряха ремонтите на стадиона, защото трябваше да се съгласуват проектите. За един терен са нужни 16 папки. А и ЦСКА се води паметник на културата. Именно това ми спираше проектите и изпълнението им се бавеше. Добре, че имам близки хора по министерствата, че да ми помагат. Благодарен съм им."

"Сложихме камери за наблюдение на стадиона. Те са най-модерните. В България няма такива като нашите", похвали се още Майкъла.

"ЦСКА има най-високия бюджет от всички български клубове, но имаме големи задължение. И то все към бивши големи привърженици и колеги, на които сега се налага да им плащаме. Нямам обяснение за това. Трябва да имаш малко морал и достойнство. В "Левски" също има хора, които ги изгониха - Сираков, Боримиров, Стоилов, Емил Велев. Печелят титли, след което ги махат, въпреки че имат договори за по още 1-2 години. Но никой от тях не тръгва да съди "Левски", а при нас е обратното. В ЦСКА всеки има по един-двама адвокати. Получава се така, че клубът няма никакви права. Какво да коментирам Павел Дочев? Той иска 200 хиляди лева, а е записал две загуби и равенство с Видима-Раковски в Севлиево. Това нормално ли е? Но ние вече не подписваме такива договори", добави Георги Илиев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ