Селекционерът на юношеския национален отбор до 17 години на България Александър Димитров обяви имената на 18-те футболисти, на които ще разчита за предстоящите два приятелски мача с Малта. Цялата българска делегация отлетя за островната страна вчера, а първата контрола е днес от 19:00 часа българско време на стадион "Чентенарио".

Втората проверка с малтийците, които разчитат на сборен отбор от играчи, родени през 1994 и 1995 година, е в сряда, пак от 19:00 часа, но на Националния стадион. Още след кацането си в страната момчетата на Александър Димитров проведоха и тренировка на малтийска земя.

Приятелските срещи с Малта са началото на същинската подготовка на юношите до 17 години за елитния квалификационен кръг за Европейското първенство в Словения, за който жребият отреди съперници на младите "лъвове" да бъдат Германия, Португалия и Турция. Решителните битки за стартиращото на 4 май Евро 2012 ще се състоят между 20 и 25 март, а домакин е Германия.

Първоначално Александър Димитров изпрати повиквателни за 25 човека, на последната тренировка преди отпътуването за Малта присъстваха 22 момчета. В крайна сметка селекционерът намали списъка до 18 играчи. Най-осезаема се очертава да бъде липсата на капитана Никола Колев, който замина на лагер с мъжкия отбор на Литекс.

Единственият повикан от ЦСКА беше Димитър Маймунков, който обаче не заслужи доверието на националния селекционер и отпадна от състава.

Приятелските мачове с Малта ще бъдат ръководени от малтийски международни съдии. След тях е ред на контролите с Испания в Благоевград на 21 и 23 февруари и гостуване в Албания на 26 февруари. Подготовката ще завърши с две срещи в Букурещ срещу Румъния - на 7 и 9 март.

Групата на България за контролите с Малта:

12_1.jpg