Литекс победи Любимец с 2:1 в последния мач от програмата на 6-ия кръг в "А" група. В Ловеч хитът на сезона отново затвърди добрите впечатления и игра съвсем прилично срещу “оранжевите”. При победа гостите щяха да се изравнят по точки с лидера Лудогорец.

Треньорът на новака в елита Красимир Мечев беше съкрушен след мача. "Бях го гледал този мач много пъти още преди да го изиграем. Знаех предварително точно какво ще стане. Късата пейка при нас оказа своето влияние. Нямахме избор, нямахме смени, нямахме какво да направим“, направи се на интересен Мечев.

"При изгонването на Мунин останахме без защитник на пейката и върнахме назад един от атакуващите си играчи. За този мач избрахме тази схема на игра, за този съперник така решихме да подходим. Литекс е много сериозен съперник, много обигран. И тримата ни вратари са много добри, не може да имаме само един, обясни спецът. - Ние се отнасяме с респект към всеки отбор, искаме да побеждаваме във всеки мач. Имаме млади момчета, млад отбор, ще се усъвършенстваме. Ще играем добре в атака и ще опитаме да се подобряваме."